Avestavallen konstgräs
3 juli 2019
19:00

Referat: Avesta AIK - Fagersta Södra IK

Maggan derbyhjälte mot Avesta. Södra vann sista matchen innan uppehållet då Avesta besegrades med 2-1 (1-1) på Avestavallen. Södra hamnade direkt i underläge då hemmalaget Avesta gör 1-0 redan i den 5:e minuten då Axel Östberg mycket snyggt nickar in bollen efter ett fint förarbete utav Adam Tumma. Södra har svårt att skapa nåt inledningsvis men börjar att ta tag i spelet efter 20 min ca och skapar en fin chans när wille får ett inspel ifrån kanten men avslutet går över ribban. Istället är Avesta nära att utöka sin ledning när Axel Östberg nickar över i bra läge. Östberg får ytterligare ett läge när han är helt fri med Arman i södramålet som gör en kanonräddning på avslutet. Södra arbetar sig in i matchen och får ett jätteläge när 16 årige Mergim Ramadani avlossar stora kanonen men Mergims skott tar i ribban via målvaktens fingertoppar. Södra tar över alltmer och och kvitterar oxå till 1-1 i den 40:e minuten då Ilyas Hirsi nickar in bollen efter ett mycket fint förarbete utav Mergim. 1-1 i halvtid.

Avesta får ett läge i början på andra men Östberg får ingen träff på bollen som hamnar utanför målramen. Södra tar över taktpinnen totalt i andra halvlek och börjar rada upp målchanser mot Avesta . Sebba Jansson har en nick över i den 50:e minuten . Mergim är nära att näta i den 60 :e minuten men avslutet går strax utanför stolpen. Maggan får ett fint läge i den 63:e minuten men nicken går över. Södra fortsätter att sätta press på Avesta och skapar ett par chanser till innan segermålet 2-1 kommer i den 78:e minuten. Jocke Larsson kommer runt på kanten och slår ett perfekt inlägg som Max maggan Holmberg kastar sig fram och stöter in i mål . Södra har 3 chanser till att utöka sin ledning men utan resultat . Avesta skapar inte en målchans i andra halvlek så Södra kan hålla undan och vinna med 2-1. Ännu en gång så hamnar vi ett underläge innan det ens har gått 10 minuter utav matchen detta är den 3:e utav dem 4 senaste som vi hamnar i underläge tidigt i matchen . Men riktigt starkt att komma igen efter den inledande smällen och vinna ändå. Efter en lite sämre första halvlek så gör vi en riktigt bra andra halvlek där Avesta knappt får låna bollen och där vi maler ner dem med vårt passningspel. Dem framträdande spelarna var Arman i målet som gör en matchavgörande räddning vid ställningen 1-0 till Avesta . Hela backlinjen spelade stabilt idag där Artur Poghosyan gör ännu en kanonmatch , jag tror jag aldrig sett Artur så bra som han är nu och då ska ni veta att han spelat med en spricka i ett utav revbenen dem senaste 2 matcherna. 16 årige Mergim Ramadani gör en riktigt bra match i sin första match ifrån start i år han gör ett ett mycket fint förarbete på ilyas mål och är även nära att näta själv när han träffar ribban. Även Max Holmberg ska han en klapp på axeln för enorma slit i matcherna som till slut resulterade i ett segermål. Nu går grabbarna och ledarna på en välförtjänt sommarledighet i ett par veckor innan träningen drar igång igen. Det kan bli en riktig intressant höst där Södra har tätkänning när det återstår 9 omgångar av serien. Väl mött i höst alla Södraiter.

Vi i Fagersta Södra vill tacka Avesta AIK som ordnade en tyst minut för allas vår westis innan matchstart , jag tror att westis med sitt stora södrahjärta log i himlen och var nöjd över segern . Vila ifrid bäste westis.